Sloopwerken in Rotterdam uitbesteden? DCC is uw specialist

Sloopwerken in Rotterdam of omgeving uitbesteden? DCC is uw specialist op het gebied van industriële en binnenstedelijke sloopwerken. Wij zijn uw partner voor al uw sloopprojecten in Rotterdam en omgeving zoals bijvoorbeeld elektriciteitscentrales, ziekenhuis complexen en chemische- en petrochemische installaties, maar ook bij grote projecten als turn-arounds en fabrieksstops. 

Wij bieden alle diensten aan die u nodig heeft zoals: slopen, demonteren & monteren, vervoeren, saneren en het bouwrijp maken van een terrein. Met DCC heeft u één aanspreekpunt voor uw project. Wij voeren sloopwerkzaamheden uit door heel Nederland, waaronder ook in Rotterdam. 

Wij hebben twee soorten sloopwerken waarin wij actief zijn. Wij zijn specialist op het gebied van binnenstedelijke sloopwerken en industriële sloopwerken. Wij leggen ze graag aan u uit.

DCC in het kort:

  • Industriële en binnenstedelijke sloopwerken
  • Actief in diverse sectoren
  • Van grote fabrieksstops tot appartementencomplexen
  • Grote en kleine sloopprojecten in Rotterdam en omgeving
  • Meer dan 30 jaar ervaring

Welke objecten kunnen wij allemaal slopen?

Tank terminals

Leidingen

Productiehallen

Loodsen

Kantoorgebouwen

Energiecentrales

Appartementencomplexen

Ziekenhuizen

Fabrieken in de industrie

Bruggen

Kades

Windmolenparken

Vliegtuigen

Schepen

Offshore platformen

Kranen

Container terminals

Container overslag terreinen

Waterzuivering

Flenzen / Pompen

Kunstwerken

Industriële sloopwerken in Rotterdam

Binnenstedelijke sloopwerken in Rotterdam

Als u een sloopproject hebt in een stedelijk gebied zoals Rotterdam dan moet u altijd extra rekening houden met omwonenden. Trillings- en geluidsarm slopen is dan de meest effectieve en veiligste manier voor het sloopwerk project. Onze materialen zijn akoestisch gedempt en zijn uitgerust met trillingsisolatoren, zodat geluiden en trillingen worden verminderd. DCC is jarenlang actief als partner voor binnenstedelijke sloopwerken in Nederland, dat maakt ons een specialist voor dit soort type projecten. 

Bij binnenstedelijke sloopwerken in Rotterdam is van belang dat circulair werken, veiligheid voor omwonende en personeel, milieu eisen en de SROI afspraken worden nageleefd. Door circulair te werken kijken wij als specialist ook naar de inzet van arbeid en hergebruik van vrijkomende materialen. Dit doen wij door onder andere te kijken naar lokale arbeidskrachten die wij kunnen inhuren voor uw project. Zo kunnen wij SROI voorwaardes waarmaken in uw aanbestedingstraject. 

Binnenstedelijke totaalsloop in Rotterdam en omgeving

Bij een binnenstedelijke totaalsloop in een plaats als Rotterdam staat veiligheid en duurzaamheid voorop bij de uitvoering van sloopwerken. Zo kijken wij met u mee wat gedemonteerd en hergebruikt kan worden. Zo bevorderen wij graag hergebruik van bouwmaterialen bij binnenstedelijke sloopwerken. 

Binnenstedelijke sloopwerken in Rotterdam
Sloopwerken in Rotterdam voor binnenstedelijke totaalsloop

Binnenstedelijke renovatiesloop in Rotterdam

Bij binnenstedelijke renovatiesloop in Rotterdam is het nog belangrijker dat de sloopwerken secuur en veilig worden uitgevoerd. Dat komt omdat anders dan bij totaalsloop een gedeelte van het pand blijft bestaan.. Vaak wordt bij  een renovatiesloop een andere sloopmethode gekozen dan bij een totaalsloop.. Er moet gesloopt worden met precisie om andere stukken van een gebouw niet te beschadigen. Wij voeren vaak renovatiesloop uit bij oude monumentale- en kantoorgebouwen. Uiteraard is dit ook mogelijk bij woningcomplexen en bij industriële sloopwerken in Rotterdam. 

DCC beschikt over verschillende soorten gereedschappen en machines die wij kunnen gebruiken bij uw project. Zo hebben wij verschillende soorten graafmachines, hydraulische sloopkranen, hijskranen, hoogwerkers, verreikers en containers. Onze service is voor totaalsloop en renovatiesloop. Dus ook voor het uitbreken van muren, plafonds of daken tot het compleet afbreken van kantoorgebouwen en volledige huizen.

Industriële sloopwerken in Rotterdam en omgeving

Als u een sloopproject hebt in een industrieel gebied dan moet u altijd extra rekening houden met veiligheid, milieu, gezondheid en strakke deadlines. Efficiëntie is dan belangrijk om processen en hoge veiligheidseisen te waarborgen en daarmee rekening te houden. DCC heeft veel ervaring met verschillende soorten sloopwerken in Rotterdam en omgeving zoals: turn-arounds, fabrieksstops, tankterminals en opslagtanks. Daarom is DCC ook uw specialist in industriële sloopwerken in Rotterdam. 

Industriële sloopwerken in Rotterdam en omgeving

In welke sectoren voeren wij sloopwerken uit?

Offshore & maritiem

Schepen Nucleair

Energie

Energiecentrales Hoogspanningsmasten Windmolens

Tankterminals

Medisch

Ziekenhuizen Nucleair

Industrie

Chemisch en petrochemisch Levensmiddelenindustrie Nucleair

Binnenstedelijk

Woningen en flats Renovatiesloop Kunstwerken

Werken in ATEX-zone

Als specialist in sloopwerken hanteren wij de Europese richtlijnen op het gebied van explosiegevaar onder atmosferische omstandigheden. Zo houden wij ons aan de ATEX-richtlijn 2014/34/EU door de productierichtlijnen bij het gebruik van apparaten. Dit doen wij onder andere door explosieveilig materiaal te gebruiken die aan de voorschriften voldoen van de ATEX 114. 

De ATEX-richtlijn 1999/92/EG voor bedrijven hanteren wij ook. Dit doen wij de veiligheidseisen om een veilige en gezonde werkomgeving te creëren voor onze werknemers die door explosieve atmosferen gevaar kunnen lopen.

Wij vinden veiligheid voor omwonenden en werknemers erg belangrijk, en daarom hanteren wij de ATEX richtlijnen voor al onze projecten.   

Fabriek stops sloopwerken in Rotterdam

Demontage

Een totaalsloop is niet altijd de beste keuze. In sommige gevallen spelen omgevingsfactoren en de restwaarde van materialen  een belangrijke rol demontage is dan een goede optie.

Montage

Onderdelen en materialen die nog bruikbaar zijn op een andere locatie, kunnen daar worden gemonteerd/opgebouwd. Op deze manier hoeft u niet altijd te kiezen voor een totaalsloop. Het is wel belangrijk dat wij zo vroeg mogelijk bij een project betrokken worden zodat wij  u zo goed mogelijk kunnen adviseren als uw specialist in binnenstedelijke sloopwerken. 

Industriële verhuizing, fabrieksstop, lifting en hijswerk in Rotterdam

Restwaarde bemiddeling in Rotterdam

Bij een industrieel sloopwerk project in Rotterdam en omgeving staat een veilige uitvoering en strakke deadline centraal. Voor de start van het slooptraject vindt er een inventarisatie van reststoffen plaats. Hier wordt in kaart gebracht welke stukken handmatig en selectief gedemonteerd moeten worden. Dit ter bevordering van het hergebruik van grondstoffen, bouwmaterialen en de recycling van used equipment. 

Industriële verhuizing, fabrieksstop, lifting en hijswerk in Rotterdam

Wanneer een specifiek stuk equipment moet worden verwijderd en verplaatst op een andere locatie dan zorgen wij voor de demontage, het hijsplan en het hijswerk met transport en het transportplan. Ook verzorgen wij voor de nieuwe locatie de benodigde plannen en vergunningen. Zo kunnen wij equipment verwijderen en die verplaatsen naar Rotterdam. UIteraard kunnen wij dit ook van Rotterdam naar een andere locatie.

Bij een grote verhuizing of een fabrieksstop, maken wij specifieke hijsplannen om de inzet van de gebruikte kraan te maximaliseren. Met een goed geschreven plan weet u waar u aan toe bent, staat het werk niet stil en ontstaan er weinig onvoorziene situaties. 

Alles wat betrekking heeft tot het uitvoeren van uw sloopproject kunnen wij uit handen nemen. Zo behoudt u het totaaloverzicht en kiest u voor het scenario dat het beste past bij uw project en budget. Wij hebben verhuizingen en sloopprojecten voor onder andere turn-arounds, fabrieksstops, tankterminals en opslagtanks uitgevoerd in Rotterdam en omgeving.

Sloopwerken in Rotterdam uitvoeren door DCC
Industriële sloopwerken in Rotterdam

Taak Risico Analyse (TRA)

Voordat wij in een stad als Rotterdam van start gaan doen wij eerst een Taak Risico Analyse (TRA). Hierin worden de mogelijke risico’s in kaart gebracht om voor verschillende werkzaamheden en projecten veilige arbeidsomstandigheden te creëren en waarborgen. Na het inventariseren van de risico’s wordt het geëvalueerd en wordt er gekeken hoe ermee moet worden omgegaan. Dit wordt vastgelegd in een plan van aanpak/sloopplan. 

Uw sloopwerken laten uitvoeren in Rotterdam door DCC?

Door onze persoonlijke aanpak, korte lijnen en unieke werkwijze zorgen wij ervoor dat we sloopwerken in Rotterdam zo efficiënt mogelijk doorlopen. Door onze ervaring kunnen wij inzoomen op projecten, hierdoor pijnpunten eerder benoemen en daardoor sneller vertragingen voorkomen bij uw project.