Offerte aanvragen

Demontage van apparaten en machines in fabriek in Zeeland succesvol afgerond

In Zeeland hebben wij onlangs diverse werkzaamheden uitgevoerd bij een fabriek. Voordat wij konden beginnen met de werkzaamheden, was het noodzakelijk om eerst de aanwezige asbest te verwijderen. Dit hebben wij op een veilige en efficiƫnte manier gedaan met behulp van onder andere de batteryspray methode.

Na het verwijderen van het asbest hebben wij verschillende apparaten en machines uit de oude fabriek gedemonteerd. Hierbij ging het onder andere om vier zeewaterkoelers, die wij via transport hebben afgevoerd.

Het werk bestond uit vier verschillende fasen, elk met hun eigen kenmerken. In al deze fasen kwam van alles aan bod, van hijsen tot branden.

Fase 1: Demontage van machines en asbestsanering

In de eerste fase moesten wij diverse machines en equipment onderdelen demonteren uit de oude fabriek. Deze stonden verspreid over verschillende verdiepingen en moesten met behulp van onze eigen hijskraan naar beneden worden gehaald en vervolgens met de sloopkraan worden afgevoerd. Deze fase was complex vanwege de noodzaak van een grote asbestsanering.

Fase 2: Demonteren zeewaterkoelers en asbestsanering

De tweede fase was een project met een strakke deadline. Hierbij moesten wij een deel van de fabriek tijdelijk afkoppelen om vier zeewaterkoelers te demonteren en uit te hijsen. Tegelijkertijd moesten wij ook asbest saneren met behulp van de batteryspray methode.

Fase 3: Compleet strippen en leeghalen van oud schakelgebouw

De derde fase bood ons de kans om onze veelzijdigheid te tonen. Wij moesten een oud schakelgebouw compleet strippen en leeghalen. Dit was een uitdaging omdat het werk in een krappe ruimte plaatsvond en er zware onderdelen naar buiten gebracht moesten worden. Het DCC-personeel heeft laten zien hoe goed wij dit soort vraagstukken kunnen oplossen.

Fase 4: Verwijderen van hoge brandmuren en precisie hijsen

In de vierde fase kregen wij de opdracht om brandmuren van wel 15 meter hoog te verwijderen. Deze muren dienden als beveiliging tegen kleine explosies, zodat deze niet konden overslaan naar andere installaties. Het verwijderen van deze muren was een mooie uitdaging. Voorafgaand aan het werk moesten wij asbest saneren. Het hijsen van de grote delen van de brandmuren was een precisiewerk dat perfect is uitgevoerd door ons personeel.

Dit werk bood ons de mogelijkheid om te laten zien wat wij in huis hebben. Wij zijn dan ook trots om te kunnen vermelden dat wij de werkzaamheden naar volle tevredenheid van de opdrachtgever hebben uitgevoerd en binnen de afgesproken planning.

Een selectie van onze klanten:

Wilt u tijd besparen en met minder partijen overleggen over de prijs, kwaliteit en uitvoering van uw project?