Offerte aanvragen

Elke dag een stukje duurzamer, zo doen wij dat …

In ons vak krijgen we dagelijks te maken met situaties waarbij wij verantwoordelijk zijn voor materialen en/of belastende stoffen die tijdens onze werkzaamheden vrijkomen. De manier waarop wij daar als bedrijf mee omgaan, heeft een flinke impact op het milieu, en dat nemen we graag zo serieus mogelijk. Op deze pagina laten wij daarom zien op welke manier wij bijdragen aan circulariteit, klimaatneutraliteit en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

We hergebruiken alle mogelijke materialen en/of equipment

Voordat we een project starten, maken we altijd eerst een inventarisatie. We inventariseren welke apparaten we eventueel kunnen hergebruiken of verkopen. En we kijken wat de staat is van de materialen die vrij zullen komen bij de sloop en of deze te demonteren zijn. Materialen zoals bijvoorbeeld stenen, breken we zo zorgvuldig mogelijk weg zodat deze een nieuwe toekomst kunnen krijgen. 

We doen er alles aan om een nieuwe plek te vinden voor brandblussers, deurstoppers, deuren, keukenblokken en zelfs systeemplafonds die wij demonteren of tegenkomen. Er zijn specifieke websites beschikbaar waarop we al deze materialen kunnen aanbieden voor hergebruik. Bouwmaterialen of producten met potentie die niet direct verkocht worden, slaan we op in onze loods.

Het sorteren van afval is voor ons de standaard

Voordat we met de sloop beginnen, transformeert ons werkgebied in een klein milieupark. Alle verschillende materialen die vrijkomen tijdens de sloop worden net zoals op een milieupark onderverdeeld in containerbakken. Zo hebben hout, stenen, en ijzer allemaal een eigen bak. Maar ook dakdelen worden apart gehouden. Op deze manier kunnen we afval snel en verantwoord verwerken en naar de juiste (eind) bestemming overbrengen. 

We durven risico’s te nemen als het milieu daarvan beter wordt

Kan er door een nieuwe (technologische) ontwikkeling voorkomen worden dat bouwmaterialen worden gerecycled, maar juist worden hergebruikt? Is er een efficiëntere manier om afvalmateriaal te scheiden of kan er op een andere manier winst behaald worden voor het milieu? 

Bij (technologische) ontwikkelingen staan wij altijd vooraan en proberen we als eerste nieuwe technieken en methodes uit. Ongeacht of we weten dat het ook daadwerkelijk het gewenste effect heeft, zijn de risico’s voor ons. Dit omdat de begrippen innovativiteit en circulariteit in onze cultuur verweven zijn. Wij durven vooraan te staan. 

Zo zorgen wij voor zo weinig mogelijk CO2 uitstoot

Mobiele kranen en transportvoertuigen zijn de grote energieverbruikers van elk sloopbedrijf. We hebben ervoor gekozen om gebruik te maken van machines die de meeste duurzame diesel gebruiken. 

Al onze kleinere (sloop) apparaten zijn wel elektrisch. Daarnaast bundelen we zoveel mogelijk transportritten bij elkaar om onnodig vrachtverkeer te voorkomen en is ons pand recentelijk (2021) verbouwd om zo energiezuinig mogelijk te zijn. Veel van onze medewerkers rijden ook in elektrische auto’s en we proberen altijd naar lokale partners te zoeken.

Milieubarometer

Certificaat

ISO 14001

Certificaat

CO2 Prestatieladder niveau 3

Certificaat

Nederland CO2 neutraal

Partner

Green Business Club

Partner

MVO Nederland

Partner

Wilt u tijd besparen en met minder partijen overleggen over de prijs, kwaliteit en uitvoering van uw project?