Offerte aanvragen

Sloop van gymzaal Heijplaat in opdracht van gemeente Rotterdam

In het Rotterdamse stadsdeel Charlois ligt de wijk Heijplaat, een oude arbeiderswijk. Tegenwoordig is het nabijgelegen RDM-terrein ontwikkeld tot een onderwijscampus, wat voor nieuwe bedrijvigheid in de wijk zorgt. Daarom worden er nieuwe huizen bijgebouwd en moet een oude gymzaal hiervoor plaatsmaken. In opdracht van gemeente Rotterdam hebben wij in januari 2022 deze oude gymzaal in zijn totaliteit mogen demonteren.

 

Chroom-6 en asbest saneren

Slopen is veel meer dan met een sloopkogel gebouwen tegen de vlakte werken. Er kunnen ook verschillende gevaarlijke stoffen vrijkomen. Daarom voeren wij eerst altijd een risicoanalyse uit om de mogelijke risico’s bloot te leggen. In dit geval kwam naar voren dat er chroom-6 aanwezig was in de klimrekken, staalconstructies en verwarmingen in de gymzaal.

Chroom-6 kan bij hoge blootstelling acute toxische effecten veroorzaken, dus hebben we die constructies volgens de juiste veiligheidsprocedures gesaneerd. Tevens werd er vooraf asbest geïnventariseerd, dus dat hebben we ook zorgvuldig volgens de richtlijnen gesaneerd.

 

Bodemsanering dankzij eigen certificaat

Nadat het pand asbest- en chroom-6 vrij was verklaard, zijn we begonnen met de leegsloop van het gebouw. Daarna is de gymzaal in zijn totaliteit met een 50 ton rupskraan verwijderd.

De grond waar de de gymzaal op stond was verontreinigd. Omdat de grond na de sloop opnieuw zal worden gebruikt om te bebouwen, moest dit ook worden verwijderd.

Daarom hebben we de vervuilde bodem ook gesaneerd. Leuk weetje: speciaal voor dit project hebben wij ons eigen bodemcertificaat behaald. Dat betekent dat we deze werkzaamheden ook in de toekomst niet meer hoeven uit te besteden. Een groot voordeel voor onze klanten, want die hebben dus te maken met één partij, waardoor het voordeliger is (zonder tussenpartij). Bovendien bevordert het ook nog eens de doorlooptijd van onze sloopprojecten.

Kortom: wij verzorgden het complete project van A tot Z. De werkzaamheden hebben in totaal 8 weken geduurd. Daarmee is ook dit project efficiënt uitgevoerd.

Een selectie van onze klanten:

Wilt u tijd besparen en met minder partijen overleggen over de prijs, kwaliteit en uitvoering van uw project?