Sloopwerken: van binnenstedelijk tot industrieel

Wij voeren sloopwerken uit van grote projecten zoals turn-arounds en fabrieksstops tot opslagtanks en kantoorgebouwen. DCC is uw partner op het gebied van industriële en binnenstedelijke sloopwerkzaamheden. In zowel binnen- als buitenland. Doordat wij actief zijn in verschillende sectoren, hebben we ervaring met uiteenlopende sloopprojecten. Denk hierbij aan chemische- en petrochemische installaties, elektriciteitscentrales, appartementencomplexen en grote fabrieksloodsen. Groot of klein. Er is geen sloopproject wat wij niet aan kunnen nemen.

Om het voor u zo makkelijk mogelijk te maken bieden wij alle diensten aan die u nodig heeft zoals: sloopwerk, demonteren & monteren, vervoeren, saneren en het bouwrijp maken van een terrein. Bij ons heeft u één aanspreekpunt voor u gehele project.

DCC in het kort:

  • Industriële en binnenstedelijke sloopwerkzaamheden
  • Actief in diverse sectoren
  • Van grote fabrieksstops tot appartementencomplexen
  • Grote en kleine sloopprojecten
  • Meer dan 30 jaar ervaring

Welke objecten kunnen wij allemaal slopen?

Tank terminals

Leidingen

Productiehallen

Loodsen

Kantoorgebouwen

Energiecentrales

Appartementencomplexen

Ziekenhuizen

Fabrieken in de industrie

Bruggen

Kades

Windmolenparken

Vliegtuigen

Schepen

Offshore platformen

Kranen

Container terminals

Container overslag terreinen

Waterzuivering

Flenzen / Pompen

Kunstwerken

Binnenstedelijke Sloopwerken door DCC

Sloopwerken in binnenstedelijk gebied

In binnenstedelijk gebied moet u altijd rekening houden met omwonenden. Doordat de sloopwerkzaamheden vaak uitgevoerd worden in een gebied waar veel mensen wonen kan dit al snel voor overlast zorgen. Wij kiezen er dan vaak voor om trillings- en geluidsarm te slopen. Dit is de beste manier om in bewoond gebied sloopwerkzaamheden uit te voeren. Veel van onze materialen zijn akoestisch gedempt en uitgerust met trillingsisolatoren, zodat geluiden en trillingen worden verminderd. 

Circulair werken, voldoen aan de milieueisen, de SROI afspraken en veiligheid voor omwonende en personeel is in binnenstedelijk gebied enorm belangrijk.

Bij circulaire sloopwerkzaamheden wordt er o.a. gekeken of we materialen kunnen hergebruiken en lokale arbeidskrachten kunnen inhuren. Zo kunnen wij voldoen aan de voorwaarden van de SROI.

Veiligheid en duurzaamheid staat bij een binnenstedelijk sloopproject voorop. Daarnaast kijken we welke onderdelen gedemonteerd en hergebruikt kunnen worden. Op deze manier bevorderen we het hergebruik van bouwmaterialen bij binnenstedelijke sloopwerken.

Binnenstedelijke renovatiesloopwerken secuur en veilig uitvoeren

Als we in binnenstedelijk gebied renovatie sloopwerkzaamheden uitvoeren, dan is het belangrijk dat dit secuur en veilig wordt gedaan. Bij renovatie sloop blijft een gedeelte van het pand bestaan. Bij een renovatie sloop worden daarom andere sloopmethodes gebruikt dan bij een totaalsloop. Het draait bij een renovatie sloop allemaal om precisie. Het is belangrijk dat andere delen van de constructie niet beschadigd raken. Renovatie sloopwerkzaamheden voeren wij regelmatig uit bij oude monumentale gebouwen en kantoor complexen. Dit is natuurlijk ook mogelijk bij grote appartementencomplexen of sloopwerkzaamheden in de industrie.

Wij beschikken over verschillende soorten equipment en machines die wij voor elk specifiek project kunnen inzetten. Zo hebben wij hoogwerkers, hijskranen, sloopkranen, verreikers, containers, verschillende soorten graafmachines en hydraulische sloopkranen.

Binnenstedelijk Renovatie Sloopwerken door DCC
Medewerkers van DCC sloopwerken op industriële locatie

Industriële sloopwerken nauwkeurig en efficiënt uitgevoerd

Bij industriële sloopwerken is veiligheid, milieu, gezondheid en strakke deadlines het belangrijkste. Nauwkeurigheid en efficiëntie is dan het belangrijkste om processen en hoge veiligheidseisen te waarborgen en daarmee rekening te houden.

Wij hebben ervaring met veel verschillende soorten sloopwerkzaamheden in binnen- en buitenland. Denk hierbij aan turn-arounds, opslagtanks, tank terminals en fabrieksstops.

In welke sectoren voeren wij sloopwerkzaamheden uit?

Offshore & maritiem

Schepen Nucleair

Energie

Energiecentrales Hoogspanningsmasten Windmolens

Tankterminals

Medisch

Ziekenhuizen Nucleair

Industrie

Chemisch en petrochemisch Levensmiddelenindustrie Nucleair

Binnenstedelijk

Woningen en flats Renovatiesloop Kunstwerken

Sloopwerken uitvoeren volgens de ATEX-richtlijnen

Als specialist in sloopwerkzaamheden hanteren wij de Europese richtlijnen op het gebied van explosiegevaar onder atmosferische omstandigheden. Zo houden wij ons aan de ATEX-richtlijn 2014/34/EU door de productierichtlijnen bij het gebruik van apparaten.

sloopwerken in de atex-zone

Demontage in plaats van totaalsloop

Totaalsloop is niet altijd de beste keuze. Door externe factoren zoals omgevingsfactoren, materialen en herbruikbaar equipment is demontage een betere optie is.

Een mooi bijkomend voordeel: alle materialen en equipment wat nog een restwaarde heeft kunnen we doorverkopen. De opbrengt wordt in mindering gebracht op de aanneemsom.

Montage van bestaande onderdelen / equipment op andere locatie

Onderdelen en materialen die nog bruikbaar zijn op een andere locatie, kunnen daar worden gemonteerd/opgebouwd. Op deze manier hoeft u niet altijd te kiezen voor een totaalsloop.

Het is wel belangrijk dat wij zo vroeg mogelijk bij een project betrokken worden zodat wij u zo goed mogelijk kunnen adviseren. 

Industriële verhuizing, fabrieksstop, lifting en hijswerk bij sloopwerken projecten

Restwaarde bemiddeling voor sloopwerk projecten

Bij een industrieel sloopwerk project in Nederland staat een veilige uitvoering en strakke deadline centraal. Voor de start van het slooptraject vindt er een inventarisatie van reststoffen plaats. Hier wordt in kaart gebracht welke stukken handmatig en selectief gedemonteerd moeten worden. Dit ter bevordering van het hergebruik van grondstoffen, bouwmaterialen en de recycling van used equipment.

Industriële verhuizing, fabrieksstop, lifting en hijswerk

Wanneer een specifiek stuk equipment moet worden verwijderd en verplaatst op een andere locatie dan zorgen wij voor de demontage, het hijsplan en het hijswerk met transport en het transportplan. Ook verzorgen wij voor de nieuwe locatie de benodigde plannen en vergunningen. 

Bij een grote verhuizing of een fabrieksstop, maken wij specifieke hijsplannen om de inzet van de gebruikte kraan te maximaliseren. Met een goed geschreven plan weet u waar u aan toe bent, staat het werk niet stil en ontstaan er weinig onvoorziene situaties. 

Alles wat betrekking heeft tot het uitvoeren van uw sloopproject kunnen wij uit handen nemen. Zo behoudt u het totaaloverzicht en kiest u voor het scenario dat het beste past bij uw project en budget. Wij hebben verhuizingen en sloopprojecten voor onder andere turn-arounds, fabrieksstops, tankterminals en opslagtanks uitgevoerd.

Equipment hijsen door hijsgat voor sloopwerken
TRA door DCC Sloopwerken

Taak Risico Analyse (TRA) door DCC sloopwerken

Bij aanvang van elk sloopproject starten wij met een Taak Risico Analyse (TRA). Tijdens een TRA worden alle mogelijke risico’s in kaart gebracht. Zo kunnen we voor elk soort werkzaamheden die uitgevoerd worden de risico’s in kaart brengen. Ook kunnen we hierdoor de veiligheid en arbeidsomstandigheden waarborgen.

Na de inventarisatie van de risico’s evalueren we alles en wordt er gekeken hoe we met bepaalde situaties het beste om kunnen gaan. Alles wordt uiteindelijk vastgelegd in een plan van aanpak van de sloopwerkzaamheden.

Sloopwerken laten uitvoeren door DCC?

Door onze persoonlijke aanpak, korte lijnen en unieke werkwijze zorgen wij ervoor dat projecten zo efficiënt mogelijk doorlopen. 

Vraag vrijblijvend een offerte aan of bel voor advies naar 085 201 87 26