Offerte aanvragen

Slopen naast het winkelende publiek in Hoogvliet

Tussen de Wilhelm Tellplaats en het Wilhelm Tellhof in Oudeland (Hoogvliet-Noord) bevond zich het winkel -en woningcomplex, dat we in november 2018 hebben mogen slopen. Het verouderde complex stond gedeeltelijk vast aan de parkeergarage van de nabijgelegen supermarkt en aan bewoonde bebouwing.

 

Zo min mogelijk overlast voor publiek en omwonenden

Op plekken waar veel bedrijvigheid is, zoals in dit winkelcentrum, is het van groot belang om rekening te houden met iedereen die op enige manier hinder zou kunnen ondervinden van de werkzaamheden. Een zorgvuldige planning en goede veiligheidsmaatregelingen zijn daarom erg belangrijk om zo min mogelijk overlast te veroorzaken. Maar ook om efficiƫnt te kunnen werken.

 

Het valt of staat met zorgvuldige analyses en planning

Om een goede planning te kunnen maken, hebben we eerst persoonlijk een bezoek gebracht aan de Wilhelm Tellplaats. We hebben de locatie, het gebied en het te slopen complex eerst goed geanalyseerd. Ook hebben we in kaart gebracht welke obstakels we tegen zouden komen. Op basis van onze bevindingen hebben we het complete plan conform besteksomschrijvingen bij de opdrachtgever ingediend en mochten we snel van start gaan.

 

Hoe zijn we te werk gegaan?

De eerste stap was het afzetten van het gebied met bouwhekken om de veiligheid van het winkelende publiek en omwonenden te kunnen garanderen. Toen dat gebeurd was, begonnen we aan de binnenkant met het leeghalen van het complex.

 

Loszagen, ondersteunen en losknippen

Toen het complex leeg was, konden we beginnen met het loszagen van de constructie en hebben we alle losse delen, zoals luifels, tijdelijk ondersteund. Daarna was het aan de rupskraan met betonschaar om het gewapende beton kapot te knippen en af te breken. Onze bandenmachine met sorteerknijper ordende al het gesloopte materiaal en vulde de verschillende afvalcontainers.

 

Met de hand slopen en de funderingen afbreken

Omdat een deel van het gebouw vaststond aan een parkeergarage van de voormalige supermarkt, hebben we daar een stuk handmatig moeten slopen, voordat de rupskraan met betonschaar zijn werk kon doen.

We hebben het winkel -en woningcomplex tot aan maaiveldniveau afgebroken en zijn daarna verder gegaan met de funderingsvloeren en vervolgens het afbreken van de heipalen. De plekken waar normaal gesproken de heipalen stonden, hebben we digitaal ingemeten. Daarna hebben we alle bestrating netjes in oude staat hersteld om het project op te leveren.

Alle werkzaamheden hebben in totaal 6 weken geduurd. En we kunnen weer met volle overtuiging zeggen: Uw project, efficiƫnt uitgevoerd.

Een selectie van onze klanten:

Wilt u tijd besparen en met minder partijen overleggen over de prijs, kwaliteit en uitvoering van uw project?