Offerte aanvragen

Sloop van kade in Spijkenisse voor Gemeente Nissewaard

In Spijkenisse is de Gemeente Nissewaard druk bezig met het aanleggen van een nieuwe haven en daarbij ook woningen. De oude kade moest hiervoor wijken. Laat het afgraven en slopen hiervan nu één van onze specialismen zijn. Aan ons dus de schone taak om de kade te slopen. Hoe we te werk zijn gegaan? Bekijk hieronder de stappen.

 

1. Eerst water wegpompen

Als je aan een kade denkt, denk je natuurlijk aan water. Voor onze machinisten de kade uit konden graven, hebben we daarom eerst al het water weggepompt. Toen het water weg was, konden onze machinisten met de machines gemakkelijk bij de kade om die verder af te graven. De grond is tijdelijk apart bewaard in een depot, zodat het later hergebruikt kon worden.

 

2. Sloop van de kade

Nadat de kade was leeg gegraven, kon de sloop beginnen. Als eerst zijn we begonnen met het slopen van de kademuur. Nadat de muur was verwijderd, zijn we verder gegaan met de sloop van de vloer.

 

3. Verwijderen van damwandplanken m.b.v. trillingen

Het slopen van een kade vraagt om een specifieke werkwijze die niet bij elk sloopproject wordt gebruikt. Wanneer je een kade sloopt, heb je namelijk te maken met damwandplanken die het geheel stabiel houden. In deze kade zaten de planken tot wel tien meter diep! Hoe we die eruit hebben gekregen? Met behulp van trillingen.

 

4. Ter plekke vergruizen van puin (meest duurzame optie)

Bij het slopen en uitgraven van de kade is er 2500 ton puin vrij gekomen. Wij kijken bij elk project naar de meest duurzame optie om puin te verwerken.

Daarom hebben we bij dit project ervoor gekozen om al het puin ter plekke te breken. Als al dat puin in grote brokken wordt afgevoerd, moet er vaker gereden worden. Door het plaatselijk te vergruizen, hebben we onnodige logistieke vervuiling kunnen vermijden.

 

5. Twee kranen voor het hele project

Bij dit project hebben we twee van onze kranen ingezet. Eén kraan is bezig geweest met het slopen van de kademuur en de tweede kraan heeft al het puin gelijk vergruisd.

In totaal heeft de sloop en het verwerken van de kade zes weken geduurd. Hiermee hebben we de deadline van onze opdrachtgever gerespecteerd en is er weer een project efficiënt uitgevoerd!

Heb jij ook een sloop probleem en wil je dit duurzaam oplossen? Neem dan gerust contact op.

Een selectie van onze klanten:

Wilt u tijd besparen en met minder partijen overleggen over de prijs, kwaliteit en uitvoering van uw project?