Offerte aanvragen

Sloop van een schoolgebouw en hotel in centrum Delft

Sloop van een schoolgebouw en hotel in centrum Delft

Demonteren in binnenstedelijk gebied? Ook daar hebben we bij DCC geruime ervaring mee. Zo hebben we onlangs in het centrum van Delft een oud schoolgebouw gesloopt aan de Huyterstraat. Op de locatie van dit pand en het naastgelegen hotel gaat een ondernemer appartementen realiseren voor short stays.

 

Totaalsloop en casco demonteren

Het originele schoolgebouw was bouwtechnisch niet geschikt om te transformeren tot nieuwe appartementen. Het hotel had wel een bruikbare basis, dus die hebben we casco gesloopt. Dat betekent dat alles eruit is gedemonteerd, maar de originele muren en fundering zijn blijven staan. Ook het asbest is op een veilige manier gesaneerd.

 

Slopen aan de gracht

Wat dit project zo complex maakte, was dat de werkzaamheden aan de gracht midden in het centrum plaatsvonden. Dit betekende dat er goed rekening moest worden gehouden met trillingen en overlast. In overleg met de gemeente is er een veiligheidsplan gemaakt, zodat we goed voorbereid waren op alle mogelijke risico’s. Door de omgeving in kaart te brengen door middel van field- en deskresearch, is alles goed afgestemd en zijn de werkzaamheden veilig verlopen.

 

Archeologische vondsten

In samenwerking met de archeologie afdeling van de Gemeente-Delft zijn er vele mooie en interessante vondsten gedaan. Delft is een stad met een rijke geschiedenis dit zien we ook terug in de vondsten die gedaan zijn. Een groot gedeelte van de vondsten stammen terug uit het jaar 1600. In de galerij hieronder een overzicht van de top vondsten.

 

Rekening houden met omwonenden

Bovendien hadden we bij dit binnenstedelijke project te maken met veel omwonenden. Daarom hebben we met de bewoners gecommuniceerd wanneer we te werk gaan, wat de werkzaamheden zijn en bij wie ze terecht konden als er klachten waren. Dit hebben we middels een brief en een bewonersavond bekend gemaakt.

Hierdoor konden we de werkzaamheden uitvoeren zonder dat men voor onverwachte verrassingen kwam te staan. We kunnen weer met een gerust hart zeggen: Uw project, efficiënt uitgevoerd..

Een selectie van onze klanten:

Wilt u tijd besparen en met minder partijen overleggen over de prijs, kwaliteit en uitvoering van uw project?