Offerte aanvragen

Afvalmateriaal van sloop in de Haven van Spijkenisse hergebruikt als repac

Wie van april 2018 tot mei 2018 op de Spijkenisserbrug heeft gereden, heeft vast wel onze gekleurde kraan aan het werk gezien.

Op het voormalige terrein van Reinis in Spijkenisse hebben wij namelijk het gebied klaargemaakt voor nieuwe woningbouw. Naast de bestaande nieuwbouwwoningen staan er nog een aantal woningen op de planning. Langs de Oude Maas in de Haven van Spijkenisse is het namelijk mooi wonen. Zeg nou zelf:

┬ęStevast Baas & Groen, Project De Veerkade

 

Wij sloopten de funderingen en maakten de grond deels bouwrijp

Met onze rupskraan, voorzien van grote sloophamer, hebben we de vloer ingehakt en deze vervolgens eruit gesloopt en we hebben alle fundaties van de opstallen verwijderd.

Het loskomende puin hebben we vergruisd, gescheiden en het bruikbare materiaal is met een speciale machine vermalen tot gecertificeerd repac. Dit materiaal wordt vooral gebruikt voor de bouw van tijdelijke bouwwegen en permanente asfaltwegen.

 

Rekening houden met de omgeving

Alhoewel de te slopen funderingen zich in de vrije ruimte bevonden, moesten we toch rekening houden met de omgeving. We hebben verschillende verkeersmaatregelen getroffen om fietsers en voetgangers om te leiden.

Het slopen van de funderingspalen moest namelijk individueel gebeuren om verzakking van de grond te voorkomen. We hebben elke heipaal afzonderlijk uitgegraven, afgebroken en het achtergebleven gat opgevuld met reeds aanwezige grond.

 

Grondsanering was noodzakelijk

Omdat vooraf was geconstateerd dat de grond onder de funderingen vervuild was, moest deze worden gesaneerd. De grondsanering heeft 1 week geduurd. Momenteel zijn er nog verschillende pompen en filters aan het werk om ook het vervuilde grondwater te saneren. Naar verwachting is dit klaar in de bouwvak van 2019. De actieve werkzaamheden hebben in totaal 5 weken geduurd. We kunnen weer met een gerust hart zeggen: Uw project, effici├źnt uitgevoerd.

Een selectie van onze klanten:

Wilt u tijd besparen en met minder partijen overleggen over de prijs, kwaliteit en uitvoering van uw project?