Offerte aanvragen

Tank slopen met focus op behoud in 3 fases

Onlangs hebben we wederom een bijdrage mogen leveren aan de sloop van een tank. Dit keer had een klant onze hulp nodig met een tank die was beschadigd, doordat de tank door een defect vacuüm was getrokken tijdens het leegpompen. Erg vervelend voor de klant, dus zijn we langsgegaan om de details te bespreken. We hebben dit project begin 2020 in verschillende fases uitgevoerd.

 

 

Gedeelte nog bruikbaar na inspectie

 

Om te kunnen bepalen hoe erg de schade precies was, hebben we eerst de beplating en isolatie verwijderd met de Hitachi 470 HRD. Uit de inspectie bleek gelukkig dat een groot deel van tank nog gewoon bruikbaar was.

Het volledige dak en de bovenste twee wandringen waren dusdanig beschadigd, dat ze gesloopt moesten worden. Met veel beleid natuurlijk, want de onderste twee wandringen, de bodem en de spiraal moesten behouden blijven.

 

Fase 1: Sloop van dakplaten

Een tankdak bestaat uit twee delen, een constructie met daar bovenop platen. We zijn begonnen met het voorsnijden van de platen in kleinere delen. Toen zijn er twee hijskranen geplaatst, kettingen in de voorgesneden gaten geslagen en vanuit een hangbak de laatste verbindingen doorgesneden. Zo konden de platen stukje bij beetje afgehesen worden.

 

Fase 2: Dakspanten en -kroon afhijsen

De dakconstructie hebben we vervolgens veilig gesteld door de onderdelen die los zaten met kettingen aan de tankwand vast te zetten. Zo konden we de dakspanten systematisch uithijsen.

Onder het middelpunt van de dakconstructie (kroon) hebben we toen een veiligheidsstelling geplaatst om instabiliteit te voorkomen. De bodem en de spiraal van de tank dienden immers intact te blijven. Toen deze ondersteuning er stond, konden we de laatste dakspanten eruit hijsen. Tot slot hebben we de kroon ook uitgehesen.

 

Fase 3: Tankwand deels afhijsen

Voor het verwijderen van de bovenste twee ringen hebben we dezelfde techniek toegepast als voor de dakplaten. De wandplaten zijn vooraf voorgesneden, waarna we de kettingen hebben kunnen bevestigen om vervolgens de laatste verbindingen door te branden en de platen af te hijsen.

 

Voor dit project zitten onze werkzaamheden erop. Een andere partij ondersteunt de klant met de wederopbouw van de tank. Wij kunnen in ieder geval met een gerust hart zeggen: Uw project, efficiënt uitgevoerd.

Een selectie van onze klanten:

Wilt u tijd besparen en met minder partijen overleggen over de prijs, kwaliteit en uitvoering van uw project?