Offerte aanvragen

Kolommen saneren in containment

Eerder dit jaar hebben wij een bijdrage mogen leveren aan het slopen van een chemische fabriek. Aan de voorkant van de fabriek bevonden zich drie grote kolommen en een kleinere kolom waar voorheen een chemisch proces in plaats vond.

Onder de isolatielaag van deze kolommen zaten asbesthoudende afstandhouders. Voor het saneren van deze afstandhouders hebben we besloten om de kolommen in zijn geheel plat te leggen en te saneren.

 

Uithijsen van de kolommen

 

We hebben allereerst een hijsplan opgesteld om de kolommen in hun geheel horizontaal op de grond te leggen. De kolommen zijn in twee fases uitgehesen met behulp van twee kranen. Het platleggen van de kolommen maakte het eenvoudiger om de isolatie met asbesthoudende afstandhouders te saneren. Nadat de buitenzijde van de kolommen en het werkgebied vrij waren gegeven kon de sanering van de binnenzijde van de kolommen aanvangen.

 

Asbesthoudende pakkingen saneren

 

De ingangen van de kolommen liggen naar elkaar waardoor er over de ingangen een containment gebouwd kan worden. Doordat we de kolommen tot het laatste moment intact houden, fungeren ze zelf ook als onderdeel van het containment.

De Deskundig Asbest Verwijderaars (DAV’ers) zijn momenteel bezig met het demonteren van de schotels in de kolommen en het saneren van het asbest dat daarachter zit. Dit proces wordt herhaald totdat alle 50 schotels helemaal schoon zijn. Na het saneren wordt het containment grondig schoongemaakt en vrijgegeven door de laborant. Als het containment is afgebroken kunnen de kolommen veilig gesloopt worden. Hiervan zullen we uiteraard ook een paar mooie plaatjes met jullie delen!

Een selectie van onze klanten:

Wilt u tijd besparen en met minder partijen overleggen over de prijs, kwaliteit en uitvoering van uw project?