Offerte aanvragen

Dubbeldeks drijvend tankdak was toe aan vervanging

In mei 2018 stond de sloop van een dubbeldeks drijvend tankdak bij ons op de agenda. Dit 500 ton wegende dak, met een diameter van 83 meter, was onderdeel van groot onderhoud op de Maasvlakte en viel niet meer te repareren. Het dak was daarom toe aan vervanging om weer te kunnen voldoen aan alle strenge veiligheidseisen.

Een strakke deadline
Omdat we in het verleden meerdere tankdaken gesloopt hebben, konden we een strakke deadline afspreken. Op vrijdag waren we klaar met het slopen, afvoeren en schoon achterlaten van de werkomgeving, zodat maandag de werkzaamheden voor het plaatsen van een nieuw dak van start konden gaan.

Hoe hebben we dit project aangepakt?
Om alle gesloopte onderdelen van het dak naar buiten af te voeren, was er een ingang aan de zijkant van de tank gemaakt. Hierdoor konden we een grote platte kar de tank inrijden om alle gesloopte delen mee op te vangen.

Om het dak systematisch te demonteren, zijn we met valbescherming het tankdak op geklommen en hebben we eerst een grote cirkel uit het midden van het dak gebrand. Nadat dit gedeelte van het dak afgevoerd was, zijn we het dak systematisch – volgens een slakkenhuispatroon – in delen gaan slopen.

Waar moesten we rekening mee houden?
Het dak van de tank was het enige onderdeel dat aan vervanging toe was. De bodem was reeds vervangen voor een nieuwe bodem. Het was daarom belangrijk dat er aan de bodem en de tank zelf geen beschadigingen werden toegebracht. Voorzichtig werken was dan ook noodzakelijk. Al het afvalmateriaal van het dak hebben we buiten de tank in containermaat geknipt met de rupskraan met schaar en vervolgens in schrootcontainers geladen. De werkzaamheden hebben in totaal 6 weken geduurd. We konden weer met een gerust hart zeggen: Uw project, efficiƫnt uitgevoerd.

Een selectie van onze klanten:

Wilt u tijd besparen en met minder partijen overleggen over de prijs, kwaliteit en uitvoering van uw project?