Offerte aanvragen

Totaalsloop van vervuilde opslagtank in 3 fases

Onlangs zijn wij bezig geweest met het slopen van een leegstaande opslagtank. Voordat deze tank jaren geleden leeg kwam te staan, zat hier een kunstmest product in opgeslagen. Dit product wordt inmiddels niet meer geproduceerd en daarmee kwam de tank leeg te staan.

Het product dat in de tank zat, heeft ervoor gezorgd dat de wand en bodem van de tank vervuild zijn geraakt. Dit is grotendeels gecleand voordat wij begonnen met de sloop. Het sloopproces hebben we in 3 fasen uitgevoerd, welke wij bovendien in een vooraf opgesteld sloopplan hebben beschreven.

 

Fase 1: sloop tot 50cm boven bodem

In de eerste fase hebben wij het dak en de wanden systematisch gedemonteerd. Met behulp van een kraan (High-Lift) met daarop een extra lange arm (24 meter inclusief ijzerschaar), hebben we net onder het tankdak een inkeping gemaakt. Het gat dat daar ontstond, heeft ervoor gezorgd dat de tankwand tijdens het knippen altijd naar binnen viel. Vervolgens hebben wij trapsgewijs de tankwand van boven naar beneden in delen opgeknipt.

 

Fase 2: machinaal assisteren bij cleaning

De bodem en de onderste 30 centimeter van de tankwand konden echter niet goed op voorhand worden gereinigd. Daarom zijn we zo’n 50 centimeter boven de bodem tijdelijk gestopt met het demonteren. Zo kon de laatste 30 centimeter vervuiling worden gecleand, waarbij wij machinaal hebben kunnen assisteren.

 

Fase 3: sloop restant wand en bodem

Tot slot hebben we het restant van de tankwand en bodem ook kunnen slopen. Bovendien hebben we de vrijgekomen materialen afgevoerd.

Kortom: wij verzorgden het complete project van A tot Z. De werkzaamheden hebben in totaal twee weken geduurd. Daarmee is ook dit project efficiënt uitgevoerd.

Een selectie van onze klanten:

Wilt u tijd besparen en met minder partijen overleggen over de prijs, kwaliteit en uitvoering van uw project?