Asbest verwijderen voor bedrijven of vastgoedeigenaren

Heeft u asbest gevonden of verwacht u tijdens een fabrieksstop, sloopproject of industriële verhuizing asbest te vinden? Dan helpen we u graag met het opstellen van een asbestverwijderingsplan, de melding bij de gemeente en natuurlijk ook met het asbest verwijderen.

Om de renovatie- of sloopplannen zo eenvoudig mogelijk te maken, bieden we verschillende diensten als: slopen, renoveren, asbest saneren en het bouwrijp maken van het terrein. Dan maken we een volledig sloopveiligheidsplan.

Tijdens dit proces heeft u altijd maar één aanspreekpunt voor uw project. Fijn, vindt u niet?

Wilt u direct een expert spreken? Neem dan contact met ons op.

DCC in het kort:

  • Asbestsanering voor zakelijke klanten
  • Kunnen u ook helpen met het slopen van het object
  • Actief in verschillende soorten sectoren
  • Van grote fabrieksstops tot appartementencomplexen
  • Meer dan 30 jaar ervaring

In de volgende sectoren kunnen we asbest verwijderen:

Offshore & maritiem

Schepen Nucleair

Energie

Energiecentrales Hoogspanningsmasten Windmolens

Tankterminals

Medisch

Ziekenhuizen Nucleair

Industrie

Chemisch en petrochemisch Levensmiddelenindustrie Nucleair

Binnenstedelijk

Woningen en flats Renovatiesloop Kunstwerken

Moet ik asbest laten verwijderen door een gecertificeerd asbestverwijderingsbedrijf?

Ja, u moet als bedrijf asbest laten verwijderen door een bedrijf dat is gecertificeerd conform het procescertificaat asbestverwijdering. Wij zijn gecertificeerd en daarom mogen we u helpen met het verwijderen van asbest in uw pand.

Asbest verwijderen voor particulieren en bedrijven
De voordelen van asbest laten verwijderen door DCC

Wat moet er geregeld worden, voordat het asbest verwijderd mag worden?

Allereerst moet de (sloop)melding uiterlijk vier weken van te voren zijn aangevraagd bij de gemeente. Bij deze melding moet duidelijk zijn wat het plan is en altijd moet er ook een asbestinventarisatie zijn opgesteld en mee worden gestuurd bij de melding.

Een asbestinventarisatie wordt niet door ons uitgevoerd. Wij voeren namelijk nooit een inventarisatie uit maar we mogen wel een bedrijf daarvoor opdracht geven. En op basis van dat rapport saneren.

Het verzorgen van de sloopmelding en met het opstellen van het plan helpen we u graag. Wij nemen dit zelfs volledig voor u uit handen! Zo kunt u blijven focussen op uw onderneming en zorgen wij ervoor dat het asbest traject zo snel mogelijk verloopt.

Moet het volledige sloopproject nog gerealiseerd worden of bent u nog op zoek naar een geschikte partij? Ook dan zijn we een geschikte partij voor sloopprojecten als fabrieksstops, tankterminals, ziekenhuizen, appartementencomplexen, vliegtuigen installaties, kantoorpanden en schepen.

Wilt u hier meer over weten? Bekijk dan onze sloopwerken pagina.

Uitzondering op de regel: woningcorporaties

Een woningcorporatie mag al na vijf dagen na de melding bij de gemeente asbestverwijderingswerkzaamheden laten uitvoeren als zij voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Het object door een calamiteit of een directe noodzaak gesloopt moet worden.
  • Het gaat om onderhouds- of reparatiewerkzaamheden waarbij de reguliere termijn van vier weken belemmering voor de omgeving veroorzaakt of dat het object onnodig leeg komt te staan.
  • Het gaat om asbesthoudende materialen of toepassingen in de woning of in het pand.
  • Het is ook verplicht om een asbestinventarisatie uit te laten voeren.

Voldoet u aan de voorwaarden? Dan kunnen we uw woningcorporatie helpen met het het sloopplan, de melding bij de gemeente, maar uiteraard ook met het verwijderen van de asbesthoudende materialen.

Wanneer hoeft asbest niet verwijderd te worden?

Als het asbest op de werkplek van uw werknemers geen risico vormt, kunt u het asbest laten zitten. Het is dan wel verplicht om een asbestbeheersplan op te laten stellen.

Het bovenstaande geldt alleen als er geen renovatie- of sloopplannen zijn. In het plan stellen we op hoe het gebouw veilig gebruikt kan worden door het aanwezige personeel.

Zijn er geen sloop- of renovatieplannen en bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze asbest specialisten. Zij staan u graag te woord en kunnen u voorzien van advies.

Heeft u wel renovatie- of sloopplannen? Dan kunnen we dit ook voor u uit handen nemen. Wilt u hier meer over weten? Bekijk dan onze circulair slopen pagina.

Bij de volgende objecten kunnen we u helpen met asbest verwijderen:

Tank terminals

Leidingen

Productiehallen

Loodsen

Kantoorgebouwen

Energiecentrales

Appartementencomplexen

Ziekenhuizen

Fabrieken in de industrie

Bruggen

Kades

Windmolenparken

Vliegtuigen

Schepen

Offshore platformen

Kranen

Container terminals

Container overslag terreinen

Waterzuivering

Flenzen / Pompen

Kunstwerken

Asbest verwijderen door dcc

Onze werkwijze voor het verwijderen van asbesthoudende materialen:

1. Wij komen bij u langs

Na het ontvangen van het asbestinventarisatierapport maken we een afspraak. Tijdens deze afspraak beantwoorden we eventuele vragen en bekijken we het object.

2. Maken van de offerte

Na onze afspraak maken we een gedetailleerde offerte voor het verwijderen van het asbest. Graag komen we bij u langs om de offerte toe te lichten en uw vragen te beantwoorden. Ook kunnen we dan goed onderbouwen waarom dit plan van aanpak de juiste is voor uw woning of pand.

 

3. Het opstellen van de planning

Nadat onze offerte is goedgekeurd maken we een duidelijke planning. Zo weten we beide wanneer welke werkzaamheden uitgevoerd gaan worden.

4. Het asbest verwijderen

Op de afgesproken data gaan we aan de slag met het verwijderen van het asbest. Hier volgen we ons plan van aanpak, zodat het asbest veilig gesaneerd wordt.

 

5. Afvoeren van het asbest

Het asbest is verwijderd. Wij ruimen het asbest op, zodat het pand weer veilig te betreden is voor uw werknemers en/of voor de huurders.

Wat zijn de kosten van asbest saneren?

Het is lastig om vooraf de kosten van asbest saneren te benoemen. Dit varieert namelijk per project en waar de asbesthoudende materialen zich bevinden. Daarom kunnen we niet vooraf zeggen hoeveel het verwijderen van asbest kost.

Wilt u graag weten hoeveel asbestsanering kost? Dan kunt u onderaan deze pagina vrijblijvend een offerte aanvragen.

Subsidie voor het verwijderen van asbest

Asbest laten verwijderen door DCC?

Door onze persoonlijke aanpak, korte lijnen en unieke werkwijze zorgen we ervoor dat projecten zo efficiënt mogelijk worden doorlopen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan via het formulier rechts of neem contact met ons op.

 

U kunt ons bellen naar: +31 (0)85 201 87 26

 

Of mailen naar: info@dcc-eu.com