Circulair slopen? Duurzaam en veilig slopen

Circulair slopen voor uw project? DCC is uw partner voor binnenstedelijke en industriële circulaire sloopprojecten. Wij zijn uw partner voor het circulair slopen van chemische installaties tot het slopen van elektriciteitscentrales, maar ook bij grote projecten zoals fabrieksstops kunt u op ons rekenen.

Als specialist in circulair slopen bieden we alle diensten aan om uw circulair sloopproject zo goed mogelijk te laten verlopen. Van slopen, (de)monteren, vervoeren, saneren tot het terrein bouwrijp maken. Voor een circulair sloopproject heeft u met DCC maar één aanspreekpunt.

Er zijn twee verschillende soorten sloopwerken waar we actief in zijn. Dat zijn industriële en binnenstedelijke sloopwerken. Wij vertellen u graag wat we voor uw sloopproject kunnen betekenen.

circulaire sloop project: slopen gebouwen
circulaire sloop: sloopnaannemer

Circulaire sloopprojecten in binnenstedelijk gebied

Als u een circulair sloopproject heeft in de binnenstad dan moet u altijd rekening houden met de omwonenden. Bij een project in de binnenstad gebruiken we daarom speciale gereedschappen en machines om trillings- en geluidsarm te kunnen slopen. Als sloopbedrijf zijn we al jaren actief als circulaire sloper in de binnenstad van verschillende grote steden zoals Rotterdam. En dat maakt ons dé specialist voor binnenstedelijke sloopprojecten.

Bij circulaire sloopprojecten in de binnenstad staan veiligheid, milieu eisen en de SROI afspraken voorop. Dit doen wij voor de omwonenden, maar ook voor ons personeel. Ook doen we dit door te kijken naar het inzetten van lokale arbeidskrachten voor uw circulaire sloopproject. Dan kunnen we de SROI voorwaarden waarmaken bij aanbestedingstrajecten.

Demontage en montage bij een circulair sloopproject

DCC bevordert het hergebruik van bouwmaterialen bij circulaire sloopprojecten in de binnenstad. Duurzaamheid en veiligheid voor omwonenden staan voorop als we bezig zijn met het demonteren en monteren van materialen die hergebruikt kunnen worden.

Het monteren van gebruikte materialen en onderdelen is ook milieuvriendelijk omdat er geen nieuwe materialen of onderdelen nodig zijn.Heeft u een circulair sloopproject? Wij helpen u graag met het demonteren en monteren van gebruikte materialen en onderdelen.

circulaire sloop: circulaire materialen
circulair slopen: gebouwen slopen

Circulaire sloopprojecten in een industriegebied

Ook bij industriële sloopprojecten is circulair slopen een goede optie. In een industriegebied moet u altijd rekening houden met veiligheid, milieu en strakke deadlines. DCC zorgt ervoor dat uw circulair sloopproject in een industriegebied zo snel en efficiënt mogelijk verloopt. Zoekt u een ervaren partij? Wij hebben ruime ervaring met circulaire sloopprojecten. Van opslagtanks tot totaalsloop.

Circulair slopen afgestemd op uw project

Bij elk project wordt de afweging gemaakt of we koud of warm gaan slopen. Wij kijken goed naar elk project hoe we het zo goed en veilig mogelijk kunnen slopen. Tijdens het bespreken van uw project komt dit ter sprake en zullen wij u zo goed mogelijk adviseren welke methode het beste is voor uw project. Ook voorzien we u van heldere plannen en totale budget calculaties, waarbij we de verschillende scenario’s afwegen van uw project. Hierdoor is het mogelijk om sneller keuzes te maken die aansluiten bij het project. 

circulair slopen: circulair sloopbedrijf
circulair slopen: inventarisatie circulaire materialen

Restwaarde bemiddeling bij elk sloopproject

Bij circulatie sloopprojecten doen we voor elk project een inventarisatie van de reststoffen. Hier brengen wij in kaart wat wel en niet circulair moet worden gesloopt of gedemonteerd. Dit doen we om slopen duurzamer te maken. Door het bevorderen van hergebruik van materialen, onderdelen en grondstoffen.

Industriële verhuizing, fabrieksstop, lifting en hijswerk

Als er een specifiek onderdeel moet worden verplaatst dan verzorgen wij dit traject van demontage tot montage. Ook maken we het hijs- en transportplan en verzorgen we het hijswerk. Uiteraard zorgen we op de nieuwe locatie voor de juiste vergunningen en is er een planning gemaakt om uw circulaire sloopproject zo goed mogelijk te laten verlopen.  

Bij een grote verhuizing of een fabrieksstop maken we ook specifieke hijsplannen om de inzet van de kraan zo goed mogelijk te gebruiken. Met een goed plan weet u waar u aan toe bent, staat het werk niet stil en ontstaan er weinig onvoorziene situaties. 

Alles wat betrekking heeft tot het uitvoeren van uw sloopproject kunnen we uit handen nemen. Zo behoudt u het totaaloverzicht en kiest u voor het scenario dat het beste past bij uw project en budget. Wij hebben verhuizingen en sloopprojecten voor onder andere turn-arounds, fabrieksstops, tankterminals en opslagtanks uitgevoerd.

circulaire sloop
slopen tijdens een circulaire sloop project

Taak Risico Analyse (TRA)

Voordat we met een circulair sloopproject van start gaan doen wij eerst een Taak Risico Analyse (TRA). Hierin worden de mogelijke risico’s in kaart gebracht om voor verschillende werkzaamheden en projecten veilige arbeidsomstandigheden te creëren en te waarborgen voor omwonenden, omgeving en personeel. Na het inventariseren van de risico’s wordt het geëvalueerd en wordt er gekeken hoe er met uw project moet worden omgegaan. Dit wordt vastgelegd in een plan van aanpak van uw project.

Offerte aanvragen voor uw circulaire sloopproject?

Door onze korte lijnen, unieke werkwijze en persoonlijke aanpak zorgen we dat uw circulair sloopproject zo goed mogelijk verloopt. Dit kunnen we door onze kennis en ervaring; door tijdig in te zoomen op projecten, hierdoor pijnpunten eerder benoemen en daardoor vertragingen sneller kunnen voorkomen.

Heeft u een vraag? Neem dan contact op met één van onze adviseurs. Mogen we u helpen met het circulair slopen van uw project? Vraag dan direct een offerte aan en we nemen z.s.m. contact met u op.

circulair slopen: sloop medewerkers aan het werk

Offerte aanvragen