Offerte aanvragen

Industriële verhuizing in Rotterdam en omgeving

Bent u in omgeving Rotterdam op zoek naar een specialist in industriële verhuizingen en hijsprojecten voor de petrochemische industrie, voedingsindustrie en procesindustrie? Dan bent u bij DCC aan het goede adres. Ook voor hijswerk buiten deze regio kunt u ons altijd contacteren, we zijn nationaal inzetbaar!

Wij zijn een multidisciplinair sloopbedrijf dat naast slopen ook gespecialiseerd is in het ontmantelen, monteren/demonteren, vervoeren van equipement of installaties. U heeft met ons één aanspreekpunt voor uw hele project.

 

Industriële verhuizing in omgeving Rotterdam

Bij het verhuizen van (delen van) een fabriek, productiehal of een machine, spreken we van een industriële verhuizing. Het gaat vaak om complexe verhuizingen waar uitgebreide plannen voor nodig zijn om tot uitvoering over te gaan.

Hierin onderscheiden wij twee verschillende soorten industriële verhuizingen.

 

Interne industriële verhuizing

Wanneer een specifiek stuk equipement moet worden ontmanteld en elders binnen de fabriek opgebouwd moet worden, spreken wij van een interne industriële verhuizing. Wij zorgen voor de demontage; het hijsplan en het hijswerk; het transportplan en het transport; en de montage op de nieuwe locatie.

 

Externe industriële verhuizing

Bij een grote industriële verhuizing naar een andere locatie verzorgen wij ook weer de ontmanteling, transport en opbouw van de installaties en equipment. Betreft het een grote machine of installatie? Dan vragen wij voor het transport ook de ontheffing aan en schrijven wij uitgebreide hijsplannen om de installaties zo veilig mogelijk te hijsen.

 

industriële verhuizing Rotterdam

Hijswerk en hijsplannen

Hijsen is een activiteit waaraan altijd grote risico’s zijn verbonden. Het is daarom ook wettelijk bepaald dat wij voor het uitvoeren van hijswerk vooraf uitgebreide hijsplannen schrijven – ook wel heavy lifting plans genoemd. Want veilig hijsen begint bij goed uitgedacht hijsplan.

In een hijsplan verzamelen wij gegevens waarin alle voorwaarden en stappen staan opgenomen om de hijswerkzaamheden correct uit te voeren en daarmee oa. de veiligheid van de werknemers te garanderen.

Ook proberen wij altijd de inzet van de gebruikte kraan te maximaliseren. Met een goed geschreven plan weet u van te voren waar u aan toe bent, staat de kraan zo min mogelijk stil en ontstaan er weinig onvoorziene situaties.

 

Gevaarlijke stoffen bij een industriële verhuizing

Betreft het een verhuizing in de chemische industrie? Ook daar hebben wij van DCC jarenlange ervaring mee. Dit vraagt om een speciale aanpak en gevaarlijke stoffen worden dan ook altijd met specifieke equipement behandeld en veilig vervoerd.

 

Maatwerk

Een industriële verhuizing betreft altijd maatwerk. Daarom komen wij graag eens langs om de situatie op te nemen, alvorens wij met de hijsplannen aan de slag gaan. Deze projecten verzorgen wij inclusief het regelen van de benodigde ontheffingen,vergunningen en engineering voor een veilige en correcte uitvoering.

Alles wat betrekking heeft tot het uitvoeren van uw industrieel verhuisproject kunnen wij uit handen nemen. Zo behoudt u het totaaloverzicht en kiest u voor het scenario dat het best bij uw project en budget past.

 

DCC: uw project, efficiënt uitgevoerd

Door onze persoonlijke aanpak, korte lijnen en unieke werkwijze zorgen wij ervoor dat we elk project zo efficiënt mogelijk doorlopen. En onze ervaring zorgt er voor dat wij kunnen inzoomen op een project en snel in staat zijn om pijnpunten bloot te leggen waardoor onnodige vertragingen binnen uw project voorkomen kunnen worden.

Een selectie van onze klanten:

Wilt u tijd besparen en met minder partijen overleggen over de prijs, kwaliteit en uitvoering van uw project?