De sloop van veldhuisjes en gaanderijen bij 150kV-station

 

In samenwerking met een partner hebben we onlangs een deel van een 150kV-station mogen slopen. Dit station zorgt er mede voor dat de regio Rotterdam van energie wordt voorzien. Het is gebouwd in de jaren zestig van de vorige eeuw en is inmiddels aan het einde van zijn technische levensduur. Vervanging is dus noodzakelijk.

 

Planmatig te werk gaan

Omdat veel huishoudens afhankelijk zijn van de energietoevoer van dit station, kon het niet in zijn geheel worden gesloten. Er is voor gekozen om eerst twee nieuwe velden bij te bouwen. Nadat die velden in productie zijn genomen, konden wij het oude station per sectie vrijmaken. Voor aanvang is de asbest gesaneerd.

 

Demontage met hoogwerkers en equipment

Onze werkzaamheden bestonden voor een groot deel uit demontage met hoogwerkers en met een verreiker. We hebben onder meer een heel veld leeggeruimd door geleiders, isolatoren en constructies te demonteren en af te hijsen.

Ook hebben we onder andere een Hitachi 170 gebruikt met equipment eraan (schaar en hamer) om daar te kunnen slopen. We hebben de bijhorende veldhuisjes gesloopt inclusief fundaties en de gaanderijen die over het veld liepen hebben we geknipt met de kraan.

In totaal zijn we zo’n 6 weken met dit sloopproject bezig geweest. We kunnen weer met een gerust hart zeggen: Uw project, efficiënt uitgevoerd.

 

Wilt u tijd besparen en met minder partijen overleggen over de prijs, kwaliteit en uitvoering van uw project?